Usmjeravanje vozila evolucijskim algoritmom : završni rad - Kužina, Vjeko (V. Kužina, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Opisan je problem usmjeravanja vozila i općeniti genetski algoritam. Programski je ostvaren genetski algoritam za rješavanje problema usmjeravanja vozila. U sklopu toga su ostvarena 3 operatora mutacije, 3 operatora križanja i 2 operatora selekcije, umetajuća heuristika i parser za dokumente koji zadaju problem. Izvedeni su eksperimenti i prikazani rezultati algoritma pri varijaciji pojedinih parametara i operatora. Algoritam je isproban na više različito složenih problema.