Aplikacija za suradno opažanje semafora : završni rad - Livaja, Vladimir Dragutin (V. Livaja, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Akcelerometar je jednostavan, osjetljiv i lagan senzor za koristit kao i ostali ugrađeni senzori u androidu. Pogodan je za praćenje svih vrsta promjene brzine, a u kombinaciji sa LocationListenerom koji prati promjene u lokaciji toliko često koliko programer sam odluči definirat predstavlja snažan duet i omogućava samo po sebi rješavanje raznih problema. Također i Googleovih API-ji predstavljaju moćno oružje, kao u našem slučaju ActivityRecognition API koji kao što se vidjelo, zahtijeva jako malo koda da se piše od strane programera, jednostavan je i lagan za koristiti. . Razvijena Android aplikacija nudi korisniku jednostavno sučelje za opažanje i spremanje semafora te pregled tih semafora na karti poslije.