Prediktivna analiza i izvještavanje u domeni igara na sreću : diplomski rad - Livačić, Stjepan (S. Livačić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu prikazan je proces analize podataka i kreiranje izvještaja povezanih s tim podacima. Sama analiza i kreiranje izvještaja podijeljeni su u tri dijela, prvi dio obuhvaća pripremu podataka za samu analizu, drugi dio je sama analiza podataka i kreiranje prediktivnog modela dok je treći dio izrada izvještaja. Izgrađeni sustav se temelji na podacima o nogometnim utakmicama i informacijama koje navedeni podatkovni skup sadrži, a izvještaji omogućavaju uvid u podatke nakon svakog koraka pripreme podataka, nakon analize podataka te nakon izgradnje predikcijskog modela i testiranja sustava. Pri izgradnji sustava korištena je RStudio platforma koja omogućava korištenje i implementiranje metoda u jeziku R. Također korišten je Qlik Sense, koji je omogućava izgradnju izvještaja, a OpenCPU je omogućio integraciju RStudia i Qlik Sensea te predikciju i prezentaciju rezultata sa željenim podacima.