Razvoj sučelja za izvještavanje u sustavu elektroničkog učenja za potrebe nastavničkog osoblja : završni rad - Carin, Alen (A. Carin, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Elektroničko učenje je proces obrazovanja koji se izvodi uz uporabu nekog oblika informacijske i komunikacijske tehnologije. Tehnologija nam omogućava pristup golemim količinama informacija pa je stoga e-učenje iznimno popularan način obrazovanja. Izvještavanje unutar elektroničkog učenja je bitan segment učenja gdje učenik ili učitelj saznaju povratnu informaciju glede uspješnosti procesa učenja. Za potrebe izvještavanja nastavničkog osoblja o uspješnosti studenata na provjerama znanja napravio sam web aplikaciju koristeći tehnologiju programskog jezika R te njegovog paketa za izradu web aplikacija Shiny koja na ulazu prima datoteku koja sadrži informacije o točnim ili netočnim odgovorima studenata na pojedinom zadatku na ispitu te zatim prikazuje interaktivno sučelje koje sadrži vizualizaciju obrađenih podataka s ulaza. Programski jezik R napravljen je za statističku i dubinsku analizu podataka, međutim može se pokazati koristan i za upravljanje većim ili manjim podatkovnim skupovima. Uporabom ovih tehnologija na jednostavan način možemo doći do željenih informacija iz gomile podataka i zatim ih vizualno prikazati unutar web aplikacije.