Sustav za nadzor punjenja LiPo akumulatora : završni rad - Kutleša, Dorian (D. Kutleša, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je opisan proces razvoja sustava za nadzor punjenja LiPo akumulatora te razvoj programske podrške i uhodavanje uređaja. U prvom dijelu rada detaljno je opisan koncept sustava te fizički izgled tiskane pločice. Korištene komponente i njihov princip rada su također opisane u nastavku te su priložene sheme sa njihovim uobičajenim primjenama. Programska podrška se većinom temelji na radu iz predmeta Projekt [6] koji je bilo potrebno prilagoditi kako bi radila na 16x4 LCD zaslonu. I2C protokol je implementiran preko multipleksora kako bi se riješio problem istih adresa na zajedničkoj sabirnici. Tijek uspostave, vršenja i kraja komunikacije je detaljno opisan koristeći blok dijagrame te popis korištenih naredbi i uputa o korištenim bitovima. Na samom kraju rada priložena je sastavnica s korištenim komponentama te njihova cijena u vrijeme nabave. U prilogu se nalaze svi nacrti potrebni za izradu tiskane pločice kao što su nacrt tiskanih veza gornjeg i donjeg sloja, položajni nacrti komponenata te plan bušenja.