Automatizacija doma korištenjem projekta Yocto i platforme .NET : diplomski rad - Kuštro, Petar (P. Kuštro, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje ostvarenje automatizacije i daljinskog upravljanja domom. Prilikom implementacije korišteni su Raspberry Pi računalo, Yocto projekt za izgradnju operacijskog sustava, te .NET platforma za implementaciju programskog rješenja. Za ostvarenje automatizacije moguće je koristiti jednostavne uređaje (senzore) za detekciju pokreta, plamena, zvuka, štetnih plinova i drugih pojava, složeni uređaj (senzor) za mjerenje temperature i vlage. Za upravljanje vanjskim uređajima moguće je koristiti izlazne uređaje kao što su releji i slično. U konačnici je uspješno ostvarena automatizacija sustavom grijanja, hlađenja i sustava osvjetljenja, uz to uspješno je ostvareno upravljanje s udaljenje lokacije.