Analiza platformi otvorenog koda za Internet stvari : diplomski rad - Dalić, Domagoj (D. Dalić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Internet stvari je među nama, a njegove primjene su različite i sve ih je više pa se analogno tome razvija i sve više programske podrške za isto. U IoT sustavu postoji mnogo programskih komponenti, no platforma za internet stvari srce je sustava i predstavlja neizostavnu komponentu svakog ozbiljnog IoT projekta. Rad se bavi analizom dostupnih platformi otvorenog koda. Nakon što su prikazane osnovne informacije o svakoj istraženoj platformi, analizirane su sve glavne karakteristike i strukturalno prikazane za lakši odabir prave platforme. U zaključku rada predložene su smjernice za optimalan odabir.