Prijenosni sustav za električnu kapacitivnu tomografiju : diplomski rad - Lasić, Ivan (I. Lasić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu razmotrene su različite metode mjerenja kapaciteta, s posebnim osvrtom na metode s primjenom u električnoj kapacitivnoj tomografiji. Razvijen je sklopovski prototip višekanalnog sustava za električnu kapacitivnu tomografiju. Sustav se sastoji od generatora sinusnog signala promjenjive frekvencije realiziranog DDS sklopom, analogne sklopke za prespajanje do 12 vanjskih elektroda, izlaznog pojačala za pobudu elektroda, ulaznog pojačala za mjerenje odziva na odabranim elektrodama, antialiasing filtra, sklopovlja za pretvorbu bipolarnog signala u unipolarni te A/D pretvornika. Sustavom upravlja STM32F07VG mikrokontroler, koji omogućuje osnovne operacije nad uzorcima i njihovo slanje na osobno računalo u Matlab okruženje, gdje su implementirani algoritmi digitalne obradbe signala.