Programski modul za preporučivanje sadržaja na web-portalima : diplomski rad - Kurtoić, Martin (M. Kurtoić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Na početku ovog diplomskog rada opisane su osnovne tehnike kreiranja preporuka koje su implementirane u razvijenom programskom modulu, a to su tehnike preporučivanja prema sličnost sadržaja i prema suradnji korisnika. U sljedećem poglavlju slijedi opis programskih knjižnica Apache Lucene i Mahout čija je integracija implementirana unutar programskog modula, koje je omogućila osnovnu funkcionalnost modula. Zatim slijedi poglavlje u kojem su opisane tehnike određivanja sličnosti koje su implementirane unutar razvijenog programskog modula, a na kraju se nalaze poglavlja u kojima su opisane arhitektura, klase i metode razvijenog programskog modula i slučajevi korištenja programskog modula iz web-portala unutar kojeg bi modul bio integriran.