Pronalaženje grafičkih oblika : završni rad - Kurilovčan, Stjepan (S. Kurilovčan, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom je radu opisan postupak detektiranja objekata pomoću raznih metoda a navedene su i smetnje koje otežavaju samu detekciju . Tu je konkretno obrađena detekcijom lica i očiju. U tu svrhu je korištena Viola-Jones metoda za detekciju objekata. Pri implementaciji ove metode korištene su kaskade klasifikatora dobivene ojačavanjem slabih klasifikatora. Ti su klasifikatori direktno dobiveni iz Haar-ovih značajki. Implementacija programa je rađenja u programskom jeziku Python verzije 2.7.13 uz korištenje NumPy i OpenCV biblioteka.