Upravljanje napravama spojenim preko Arduino platforme kroz arhitekturu Interneta stvari : završni rad - Lisica, Roko (R. Lisica, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Rad prvo opisuje općenito Arduino platformu i razvoj za tu platformu, s naglaskom na funkcionalnosti koje će biti korištene kasnije u radu. Razvoj obuhvaća specifičnosti programskog jezika, glavne funkcionalnosti temeljnih biblioteke te proces dodavanja i pisanja dodatnih biblioteka. U drugom poglavlju rad se usredotočuje na periferiju za Arduino platformu, prvo neke općenite informacije o njoj, a zatim specifičnosti različitih komponenata na primjeru Grove Starter Kit Plus kompleta. Nadalje, predstavlja se primjer jednostavnije programske potpore kojom se standardizira upravljanje periferijom. Demonstrira se korištenje te programske potpore te se komentiraju moguća poboljšanja.