Testiranje programskog rješenja za kolektivno odlučivanje : diplomski rad - Kuren, Krešimir (K. Kuren, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu obrađeni su alati za testiranje, alati za integraciju testova te radni okviri kojima se olakšava pisanje testova. Opisane su vrste testiranja, vrste testova način oblikovanja testova. Detaljnije su obrađeni radni okviri Selenium za automatizaciju programa za pregledavanje web sadržaja, korištena je Selenium Grid u svrhu razašiljanja i distribucije testova. Testovi su pisani u Eclipsu sa TestNG radnim okvirima za pisanje testova. Selenium Grid arhitektura je master-slave, gdje se voditelju šalju testovi, a on ih u ovisnosti o stanju izvođačkih klijenata prosljeđuje prvom slobodnom. Selenium je skupina pokretača (drivera) koji omogućavaju automatsko pokretanje te upravljanje preglednicima. TestNG je nastao po uzoru na JUnit te obuhvaća radne okvire koji omogućavaju brzu izradu testova te pokretanje istih. Kroz rad je dan pregled osnova testiranja koristeći navedene alate i radne okvire te pokretanja istih. Testiranje je provedeno nad portalom uz mogućnost testiranja opterećenja pod specifičnim uvjetima.