Primjena GDPR regulative u Enterprise sustavu : diplomski rad - Landeka, Zvonimir (Z. Landeka, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovoga rada je objasniti GDPR regulativu i zahtjeve koje donosi u implementaciji informacijskih sustava. Objašnjena je problematika sigurnosti i zaštite podataka u Enteprise sustavima. Rad detaljnije objašnjava zakone GDPR regulative, te prava pojedinaca koja su u njoj navedeni. Navedeno je na koga sve GDPR regulativa utječe, te koji su potrebni procesi za usklađivanje sa GDPR regulativom. Navedeni su savjeti koje GDPR regulativa predlaže, te mnogi drugi prijedlozi za usklađivanjem sa regulativom i povećanjem sigurnosti osobnih podataka. Prikazano je na koji su se način neke poznate organizacije uskladile sa GDPR regulativom.