Planiranje putanje robota UR10 bez sudara za slaganje paketa na paletu : diplomski rad - Kunštek, Zvonimir (Z. Kunštek, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisuje se robotski manipulator UR10 koji je korišten u simulacijskom okruženju za implementaciju rješenja preslagivanja paketa. Detaljno je opisan algoritam izračuna pozicija za postavljanje paketa te način upravljanja i pokretanja robotskog manipulatora. Na kraju su izneseni rezultati i prikazano rješenje za jedan specifični scenarij scene sa različitim paketima.