Koncept pristupačnosti audiovizualnih medijskih usluga : diplomski rad - Lipovac, Matej (M. Lipovac, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Televizija se smatra jednim od najraširenijih i najvećih medija današnjice, ne samo zbog svoje rasprostranjenosti i bitne uloge koju vrši u informiranju javnosti već i zbog same važnosti u definiranju nacionalnog identiteta. Kao takvom mediju stoga je još važnije osigurati pristupačnost svima, pa tako i osobama s invaliditetom. U ovom radu provedena je analiza pristupačnosti audiovizualnih usluga, počevši od zakonskih regulativa i primjenjivanih praksi u pojedinim državama, s naglaskom na Republiku Hrvatsku. Nadalje, izvršen je pregled konkretnih rješenja pomoću kojih se osigurava pristupačnost, te na posljetku, dan je model potencijalnog rješenja pristupačnosti zasnovan na postojećim rješenjima i dobrim praksama.