Automatizacija modela robotske ruke upotrebom programirljivog logičkog kontrolera S7-1200 u programskom jeziku SCL : završni rad - Lužija, Nedeljko (N. Lužija, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Zadatak algoritma upravljanja je upravljanje modelom robotske ruke prilikom prebacivanja predmeta sa početnog na željeno mjesto. Algoritam je ostvaren u programskom jeziku SCL (strukturirani programski jezik) te uporabom PLC-a S7-1200. Ostvarena su tri načina rada: ručni način rada, automatski način rada i automatski uzastopni način rada. U ručnom načinu rada korisnik direktno upravlja svim kretnjama robotske ruke dok kod automatskog i automatskog uzastopnog načina samo unosi koordinate predmeta te algoritam autonomno upravlja kretnjama robotske ruke. Ostvareno je i korisničko sučelje koji omogućuje korisniku kontrolu nad robotskom rukom te praćenje njezinih kretnji u stvarnom vremenu.