Sustav IMUNES na ugradbenom računalu Raspberry Pi : završni rad - Lacić, Petar Pavao (P. Lacić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je istražiti mogućnosti izvođenja sustava IMUNES na izrazito resursno ograničenom ugradbenom računalu Raspberry Pi Zero. Ispitane su mogućnosti izvođenja sustava na dva operacijska sustava, Linux i FreeBSD. Za potrebe izvođenja sustava bilo je potrebno unijeti određene promjene u same instalacijske datoteke. Sustav se uspješno izvodio na oba operacijska sustava te je pokazano kako su razlike u performansama izrazito velike. Glavni razlog je razlika u korištenim tehnologijama simulacije mrežnih poveznica i čvorova. Također je pokazano kako se performanse izvođenja sustava IMUNES povećavaju linearno sa povećanjem procesorske snage računala. Do tog zaključka došli smo usporedbom sa performansama različitih računala.