Proširenje simulatora Imunes podrškom emulacije mreže mamaca upravljačkih sustava : diplomski rad - Kuman, Stipe (S. Kuman, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je postupak korištenja Imunes i Conpot alata kako bi se simulirala mreža Conpot mamaca definirana Imunes topologijom. U sklopu rada su virtualni čvorovi Imunes alata izmijenjeni su kako bi se na njima mogli pokrenuti Conpot mamci. Na virtualne čvorove su također dodani i OSSEC i Postfix alati kako bi se pojednostavio proces nadgledanja virtualne mreže. U radu je potom opisan postupak spajanja virtualne mreže s vanjskom mrežom kako bi joj se moglo pristupiti s interneta. Za pokretanje Imunes mreže i alata na virtualnim čvorovima korištena je skripta kojom se podešava i prosljeđivanje pristupa između virtualne mreže i interneta. Uz to je definirana i skripta koja služi za dohvaćanje zapisa pristupa Conpot mamcima. U slučaju pristupa mamcima korištenjem OSSEC i Postfix alata korisnik će biti obaviješten preko zadane e-mail adrese da se dogodio pristup mamcu. U sklopu rada je proveden eksperiment pokretanja jedne simulirane mreže. Ispravnost simulirane mreže prvo je ispitana korištenjem PLCScan alata za skeniranje upravljačkih sklopova, a potom je mreža postavljena da radi 2 dana u toku kojih su zabilježena 2 pristupa mamcima mreže.