Hibridno upravljanje silom dodira za crtanje po ploči primjenom trajektorija s kontroliranim trzajem : diplomski rad - Kulaš, Matko (M. Kulaš, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu napisani su algoritmi Taylor-ovog i Ho-Cook-ovog postupka, kao i transformacija koordinatnih sustava ploče u globalni koordinatni sustav. Svi algoritmi su isprobani u simulacijskom okruženju Matlab.