Modifikacija mehanizama kontrole zakrčenja CUBIC u transportnom protokolu TCP : diplomski rad - Kular, Kristijan (K. Kular, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Mehanizmi kontrole zakrčenja važan su dio prijenosa podataka preko mreže. U ovom radu napravljen je modificirani mehanizam kontrole zakrčenja temeljen na mehanizmu TCP CUBIC. Modifikacija dodaje komponentu temeljenu na kašnjenju. Rad se može podijeliti na tri cjeline. U prvoj cjelini proučena je postojeća tehnologija te su opisani alati potrebni za izradu rada. U drugoj cjelini implementiran je modificirani mehanizam kontrole zakrčenja te su opisani njegovi ključni dijelovi koda potrebni za rad mehanizma u simulatoru ns2. U posljednjoj cjelini testiran je modificirani mehanizma kontrole zakrčenja u simulatoru ns2 te je uspoređen njegov rad s ostalim reprezentativnim mehanizmima kontrole zakrčenja.