Klasifikacija tvrdnji i stavova na internetskim raspravama pomoću strojnog učenja : završni rad - Kukurin, Toni (T. Kukurin, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Forumi i razne ostale web-stranice s mogućnošću korisničke interakcije često pružaju vrijedne informacije o širokom spektru zanimljivih tema te nam je iz tog razloga zanimljiva automatska analiza takvih izvora podataka. Polazeći iz te ideje, u ovom radu implementiramo sustav strojnog učenja za klasifikaciju stava i podjelu argumenata prema tipu za kratke online tekstove pisane engleskim jezikom. Koristimo pristup nadziranog učenja nad ručno označenim podacima, parafrazama argumentativnih segmenata korisničkih tekstova, kao i neprerađenim korisničkim tekstovima. Vrednujemo i analiziramo implementirane sustave, izlažemo naše zaključke o prikupljenim rezultatima te pružamo smjernice za daljnji rad unutar dane domene.