Implementacija jezgrenih funkcionalnosti RTS-igre : završni rad - Luttenberger, Leon (L. Luttenberger, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Računalne igre značajan pokretač razvoja računala. Postoji mnoštvo vrsta računalnih igara, a posebno interesantne vrsta igara čine strategije u stvarnom vremenu (engl. Real-Time Strategy, RTS). Razvoj takvih igara općenito uključuje pisanje mnogih podsustava i razvoj funkcionalnosti koje nisu specifične za konkretnu igru pa ih je moguće višestruko iskorištavati. Takve funkcionalnosti moguće je izolirati u zaseban razvojni okvir. U okviru završnog rada razmatrani su elementi prisutni u RTS-igri, uz programsku implementaciju osnovnih podsustava koje su moguće za dijeljenje između različitih RTS-igara. Oživotvoren je prototip jedne konkretne igre koja sadrži osnovne elemente poput prikaza mape svijeta, stvaranja građevina različitih funkcija (proizvodnja, obrana) te jedinica, upravljanje jedinicama (grupiranje, zadavanje ciljeva: dolazak na zadani položaj, pucanje, prikupljanje resursa) i osnovno upravljanje protivničkim jedinicama. Implementacija je ostvarena u programskom jeziku Java. Rad sadrži algoritme, izvorne kodove i rezultate uz potrebna objašnjenja i dokumentaciju.