Aplikacija weba za interaktivnu vizualizaciju velike količine podataka o kvaliteti zraka : završni rad - Kučanda, Mislav (M. Kučanda, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U okviru FP7 projekta OpenIoT razvijeno je rješenje za prikupljanje podataka o kvaliteti zraka pomoću senzora i pametnih telefona. Aplikacija weba razvijena kao praktični dio završnog rada omogućuje prikaz sakupljenih podataka o kvaliteti zraka i meteorološkim mjerenjima uz mogućnost interaktivne usporedbe podataka za različita lokacijska područja kao i za različito doba dana. Razvijeni sustav se sastoji od dvaju poslužiteljskih računala, klijentskog računala i baze podataka, a za razvoj same aplikacije korišteni su alati kompanije Tableau.