Virtualna šminka : diplomski rad - Kušan, Margareta (M. Kušan, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je razvoj aplikacije koja nudi mogućnost virtualne simulacije šminke u stvarnom vremenu pomoću tehnologije praćenja i analize lica. U sklopu rada dan je pregled trenutnih rješenja dostupnih na tržištu, pregled tehnologija korištenih prilikom izrade aplikacije, objašnjen je postupak razvoja aplikacije po komponentama, prikazani su rezultati aplikacije uz usporedbu s ostalim rješenjima na tržištu te su predložena moguća poboljšanja.