Regulacija položaja servo pogona upotrebom frekvencijskog pretvarača Unidrive M701 i programljivog logičkog kontrolera S7-1500 : diplomski rad - Krndelj, Darko (D. Krndelj, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U radu je ostvareno upravljanje položajem servo motora s permanentnim magnetima koristeći frekvencijski pretvarač Unidrive M701 od firme Emerson. Početno parametriranje pretvarača odrađeno je u programu Unidrive M-connect. Model PLC-a u kojem je algoritam ostvaren bio je Siemens S7-1500 u alatu za programiranje koji se zove TIA Portal. Programski jezik koji je korišten je LAD. Na kraju je izrađeno vizualizacijsko sučelje za upravljanje pogonom u programskom alatu WinCC, te su snimljeni odzivi brzine i pozicije.