Automatizacija modela linije za sortiranje upotrebom programirljivog logičkog kontrolera S7-1500 u programskom jeziku LAD : završni rad - Krndelj, Darko (D. Krndelj, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U radu je objašnjena automatizacija makete u kojoj predmet ide po pokretnoj traci, prolazi kroz dvije obrade te u konačnici silazi sa trake.Taj predmet prethodno na traku gurne motor u kojem se nalazi relej i može se kretati naprijed i nazad.Na kraju smo morali prebrojati broj predmeta koji su prošli trakom. Model PLC-a u kojem smo radili bio je Siemens S7-1500 u alatu za programiranje koji se zove TIA Portal.Programski jezik koji je korišten je LAD.