Sustav preporučivanja proizvoda utemeljen na bazi grafova : diplomski rad - Larva, Mislav (M. Larva, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Internetska trgovina predstvalja kupnju i prodaju dobara i usluga preko elektroničke mreže, primarno interneta. Proizvođači su primorani razviti brojne proizvode koji zadovoljavaju brojne potrebe brojnih kupaca. Kako bi se korisniku olakšala kupnja i poboljšala prodaja trgovcu, razvijaju se sustavi za preporuke. Tehnika korištena u radu naziva se: ,,korisnici su također kupili``. Kako bi se preporuka što prije obradila, koriste se baze utemeljene na grafovima, konkretno Neo4j. Sustav je dodatno potrebno ugraditi u aplikaciju. Korišten je Spree Commerce koji predstavlja rješenje za elektroničku trgovinu baziran nad tehnologijom Ruby on Rails. Proizvodi se nude za svaki proizvod kojeg kupac stavi u košaricu. Takav način preporuke naziva se ponuda dodatnog proizvoda.