Izrada naprednog kalkulatora za operacijski sustav Android : završni rad - Kurjan, Karla (K. Kurjan, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Aplikacija MyCalc predstavlja napredni kalkulator. Sastoji se od 4 aktivnosti, a svaka od njih predstavlja jedan skup matematičkih funkcija i algoritama. Prva aktivnost namijenjena je računanju osnovnih matematičkih izraza u dekadskoj brojevnoj bazi. U drugoj su aktivnosti implementirane trigonometrijske matematičke funkcije, također u dekadskoj brojevnoj bazi. U trećoj je aktivnosti moguće pretvarati vrijednosti u druge brojevne baze. Podržane brojevne baze su binarna, oktalna, dekadska i heksadekadska. Četvrta aktivnost namijenjena je osnovnim matematičkim operacijama nad brojevima u binarnoj brojevnoj bazi. Računanje izraza temelji se na pretvorbi infiksnog izraza unesenog od strane korisnika u postfiksni izraz. Slijedi evaluacija postfiksnog izraza te naposljetku korisnik na zaslonu vidi rezultat. Ako je izraz semantički neispravan, na ekranu će se prikazati poruka o pogrešci. Aplikacija je razdvojena na više aktivnosti zbog preglednosti i jednostavnosti korištenja. U obzir je uzeto kako korisnici ponekad trebaju koristiti sve te funkcije odjednom, pa je omogućeno prenošenje prethodnog rezultata između aktivnosti. Aplikaciju je moguće nadograđivati, a prvi prijedlog nadogradnje je razviti algoritme koji će računati derivacije i integrale unesenih izraza.