Raspoznavanje zdravstvenog stanja pacijenta temeljem elektrokardiograma i neuronske mreže : završni rad - Križanec, Matija (M. Križanec, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu prikazan je sustav za automatsku klasifikaciju EKG signala u klase: normalan sinusni srčani ritam, prijevremena ventrikularna kontrakcija, blokada desne provodne grane i ventrikularna tahikardija. Digitaliziran EKG zapis preuzet je iz MIT-BIH baze te je nad uzorcima od 28 pacijenata izvršeno učenje, testiranje i validacija neuronske mreže, koja je pokazala zadovoljavajuće rezultate. Iako klasifikacija koju klasifikator nudi nije opsežna, omogućila je uvid u mogućnosti koje neuronske mreže pružaju nad svakodnevnim problemima ljudskog života.