Eksploratorna analiza telekomunikacijskih podataka u svrhu detekcije anomalija : završni rad - Križ, Tin Ivan (T. Križ, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad prolazi kroz osnovne teoretske principe eksploratorne analize i njenu primjenu na stvarnim podacima iz telekomunikacijske domene. U središtu rada je tijek eksploratorne analize, ali se dotiče i problema detekcije i analize anomalija, prediktivne analize i izvještavanja. Sustavni pristup analizi podržan je i isječcima koda u programskog jeziku R kojima se čitatelja poziva na aktivno sudjelovanje.