3D računalna igra s elementima autonomnog ponašanja : diplomski rad - Hrabar, Luka (L. Hrabar, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Rad opisuje 3D računalnu igru stvorenu po ideji nekoć popularne strateške igre Heroes of Might and Magic III. Igra se odvija na potez-po-potez logici, a svaki igrač tijekom svog poteza upravlja herojima i vojskom te izgrađuje dodatne građevine u svo- jim dvorcima. Implementacija pokretačkog sustava za igru je zasnovana na OpenGL i GLUT bibliotekama. Mape za igru su automatski generirane slažući predefinirane blokove objekata, uz korištenje određenih parametara kako bi svi igrači bili u ravno- pravnim pozicijama. AI igrači, odnosno botovi, koriste kombinaciju baze pravila i sustava za traženje puteva kako bi isplanirali sljedeći potez i buduće ciljeve.