Upravljanje skretanjem četveronožnog robotskog hodača po neravnom terenu : završni rad - Kunštek, Zvonimir (Z. Kunštek, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisuje se korišteni virtualni model, te za potrebe simulacije stvoreni simulator. Također je opisan način upravljanja robotom te izračunavanja željenih trajektorija i Matlab funkcije koje su korištene zajedno sa Simulink shemama. Trajektorije su računate za dva načina hodanja, walk i trot te za pravocrtno hodanje i skretanje. Ponajprije je opisano kako sve to izgleda izvedeno u simulatoru i dobiveni rezultati te zatim implementacija istih stvari na stvarnom robotu.