Strujanje podataka s ugradbenog računala u komunikaciji strojeva : završni rad - Lukman, Dino (D. Lukman, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U radu je obrađena tema strujanja podataka s ugradbenog računala u komunikaciji strojeva. M2M-komunikacija je komunikacija bez ljudske interakcije, automatizirana i kontrolirana od strane uređaja. Opisani ugradbeni računalni sustav Arduino Yun korišten je za primanje podataka s ulaznog uređaja (kamere). Višemedijski podaci primaju se pomoću alata ffmpeg, a strujanje se omogućuje pomoću poslužitelja ffserver. Podaci su strujanjem kroz poslužiteljsku aplikaciju izrađenu u Javi preusmjereni mrežnim protokolima na aplikaciju za operacijski sustav Android. Komunikaciju i reprodukciju na Androidu omogućuje biblioteka libVLC koja je prethodno detaljno proučena i prilagođena za korištenje u svrhu strujanja podatka.