Primjena regresijske analize u edukacijskoj domeni : završni rad - Krešo, Marin (M. Krešo, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisana su i objašnjena kljucna znanstvena polja te cjelokupan proces za dubinsku analizu podataka nad podacima iz edukacijske domene. Objašnjene su i veoma bitne regresijske metode te kako ih pravilno upotrijebiti za rješavanje danih problema, takoer su i objašnjene bitne tehnike koje nam pomažu pri primjeni takvih metoda Osim teorijskog dijela, u sklopu rada provedena je i konkretna analiza u kojoj su primjenjene prethodno opisane metode, tehnike i znanja. Na kraju su prezentirani rezultati predvianja novih podataka dobivenih korištenjem regresijskih metoda.