Usluga praćenja košarkaške utakmice u stvarnom vremenu : završni rad - Krčelić, Karlo (K. Krčelić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U posljednje vrijeme veliki napredak tehnologije omogućio je analizu i bilježenje puno većih količina podataka nego do sad. Jedna od mnogih primjena za to moguća je i u sportu. U današnje vrijeme, ljudi često nemaju vremena otići na utakmice, ali bi i dalje htjeli biti u mogućnosti pratiti rezultat i ključne događaje te statistike igrača putem svojih računala, tableta ili pametnih telefona. U ovom završnom radu zadatak je bio osmisliti arhitekturu sustava i razviti programsko rješenje za praćenje košarkaške utakmice u stvarnom vremenu. Razvijeno programsko rješenje sastoji se od poslužitelja s bazom podataka te dvije web aplikacije. Administratorske za unos statističkih podataka o utakmici i unos novih ekipa u bazu podataka, te klijentske za prikaz statističkih podataka i tekstualni prikaz događaja na košarkaškoj utakmici.