Modeliranje i upravljanje brzinom istosmjernog motora s elastičnom prijenosnim mehanizmom primjenom frekvencijskih postupaka sinteze : završni rad - Lešković, Ivan (I. Lešković, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu proveden je postupak estimacije parametara DC motora preko programskog alata Matlab. Na temelju estimiranih parametara motora, frekvencijskim metodama je projektiran regulator brzine vrtnje što je prikazano detaljnim postupcima. Rad sadrži i sažetu teorijsku podlogu za projektiranje regulatora frekvencijskim metodama. Napravljeni su simulacijski odzivi, kao i oni eksperimentalni te je napravljena usporedba istih.