Upravljački programi za mrežnu karticu u operacijskom sustavu Benu : završni rad - Kukolja, Antun (A. Kukolja, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Cilj završnog rada bio je ostvarenje upravljačkog programa za mrežnu karticu koju QEMU može emulirati te izraditi demonstracijski primjer rada upravljačkog programa. Osim upravljačkog program ostvarena su tri proširenja izvornog operacijskog sustava s kojima je osigurana lakša izvedba upravljačkog programa. Proširenja i upravljački program pisani su programskim jezikom C kao i operacijski sustav Benu. Upravljački program je ovisan o arhitekturi sustava i ostvaren je samo za arhitekturu i386. Demonstracija funkcionalnosti sastoji se od pokretanja dva procesa QEMU gdje svaki emulira jedan računalni sustav s mrežnom karticom RTL8139 i različitim MAC adresama. Procesi međusobno komuniciraju TCP protokolom na adresi 127.0.0.1 i portu 1234.