Prikupljanje podataka za klasifikaciju slika dubokim modelima : završni rad - Kraševac, Natko (N. Kraševac, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Klasifikacija slika je neriješen problem računalnog vida s mnogim zanimljivim primjenama. U posljednje vrijeme najbolji rezultati u tom području postižu se pristupima utemeljenima na dubokim konvolucijskim modelima koji se uče nadziranim učenjem. Ovaj rad se usredotočuje na problem pribavljanja slika za učenje klasifikacijskog postupka uz implementaciju samog postupka i klasifikatora. U okviru rada proučena je dokumentacija programskog okvira Tensorflow i biblioteka programskog jezika Python za rukovanje matricama i slikama. Implementiran je programski sustava za učenje i primjenu jednostavne klasifikacijske arhitekture korištenjem konvolucije, sažimanja i potpuno povezanih slojeva. Razvijena je programska podrška za prikupljanje prikladnog skupa za učenje, utemeljena na pretraživanju interneta. Prikazani su i ocijenjeni ostvareni rezultati.