Višekriterijsko optimiranje uz pomoć nedominirajućeg sortirajućeg genetskog algoritma : završni rad - Halambek, Mario (M. Halambek, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Višekriterijska optimizacija NSGA i NSGA-II genetskim algoritmom. Cilj algoritama je aproksimacija Pareto fronte za dani problem. Implementacija u C++ uz korištenje OpenMP biblioteke za paralelizaciju. Usporedba rezultata algoritama. Implementacija nedominirajućeg sortiranja za potrebe rada algoritama. Proučavanje utjecaja parametara na rad algoritma.