Sustav za generiranje teksta temeljen na neuronskim mrežama : diplomski rad - Kuculo, Tin (T. Kuculo, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu istražuju se novije arhitekture umjetnih neuronskih mreža te se testiraju na zadatku generiranja teksta, uz fokus na neuronskim mrežama s proširenim pamćenjem. Generirani tekst uspoređuje se s trenutačno često korištenim dubokim modelima poput LSTM mreža, ponavljajućim mrežama s dugim kratkoročnim pamćenjem. Razmatraju se tri vrste novijih arhitektura: neuronski Turingovi strojevi, diferencijabilna neuronska računala i duboke Q-mreže.