Sustav upravljanja i nadzora sinkronog generatora : diplomski rad - Lenkić, Mate (M. Lenkić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovim radom je opisan laboratorijski model sinkronog generatora s istaknutim polovima i elementi od kojih se laboratorijski model sastoji. Urađen je program za upravljanje uzbudom sinkronog generatora pomoću tipkala i sklopki na elektroormaru uzbude, kao i program nadzora i upravljanja uzbudom preko osobnog računala. Objašnjen je princip logike upravljanja te je ista testirana pomoću simulacije u LabView programskom paketu, u kojem je program za upravljanje i urađen. Prikazano je i opisano grafičko sučelje za upravljanje uzbudom preko osobnog računala i način kako računalo komunicira s digitalnim sustavom za upravljanje uzbudom. Program za upravljanje je implementiran u digitalni sustav Compact RIO 9014 tvrtke National Instruments.