Laboratorijski sustav za mjerenje i detekciju udaljenosti korištenjem kapacitivnog, optičkog i triangulacijskog senzora : završni rad - Kralj, Jura (J. Kralj, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Razvijeni laboratorijski sustav sastoji se od optičkog, kapacitivnog i triangulacijskog senzora prisutnosti, laboratorijskog izvora istosmjernog napona, razvojnog sustava STM32F4DISCOVERY temeljene na STM32F407VG mikrokontroleru, programskih alata Keil μVision 5 i MATLAB. Korišteni optički senzor WT18–3P43 i kapacitivni CM18–08BPP–TW0 proizvođača SICK te senzor GP2D05 proizvođača Sharp daju 1-bitni izlazni podatak i služe za detekciju objekta. Optički senzor GP2D02 služi za točno mjerenje udaljenosti od objekta i daje 8-bitni izlazni podatak o izmjerenoj udaljenosti. Senzori su spojeni direktno na GPIO pinove razvojnog sustava. Primljeni podatci se šalju na računalo serijskom vezom pomoću UART/USB sučelja. Na računalu podatci su prikazani pomoću grafičkog sučelja programskog alata MATLAB u stvarnom vremenu. Izvedeni laboratorijski sustav namijenjen je jednostavnom upoznavanju s radom senzora prisutnosti temeljenih na različitim tehnologijama izvedbe.