Planiranje mobilnih komunikacijskih mreža : diplomski rad - Krajinović, Antonio (A. Krajinović, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Planiranje mobilnih komunikacijskih sustava predstavlja kompleksan proces u kojemu je važno svaki korak dobro odraditi ne bi li u konačnici sustav dobro funkcionirao. U ovome diplomskom radu dan je teoretski opis koraka pri planiranju mobilne mreže, bilo da se radi o GSM-u, UMTS-u ili LTE-u. Dani su i osnovni pojmovi radio kanala zbog boljeg razumijevanja potencijalnih problema pri projektiranju. Opisano je planiranje pokrivenosti korištenjem analitičkih i empirijskih propagacijskih modela i dane su osnove analize prometa te planiranja kapaciteta. Prikazano je također i frekvencijsko planiranje za GSM, odnosno planiranje SC i PCI kodova za UMTS i LTE sa ciljem sprečavanja interferencije među ćelijama. U praktičnom dijelu rada napravljen je plan pokrivenosti LTE mreže na 1800 MHz za grad Slavonski Brod.