Laboratorijski sustav za mjerenje i detekciju udaljenosti korištenjem induktivnog, magnetskog i ultrazvučnog senzora : završni rad - Krvavica, Tomislav (T. Krvavica, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Laboratorijski sustav za mjerenje i detekciju udaljenosti razvijen u ovom završnom radu sastoji se od induktivnog, magnetskog i ultrazvučnog senzora prisutnosti i razvojnog sustava STM32F429ZI DISCOVERY, čiji je programski kod izveden u razvojnom okruženju Keil µVision. Induktivni senzor IQ40-35NPS-KC0 i magnetski senzor MZ2Q–FTZPS–KP0 deklarirani su za detekciju prisutnosti objekta na udaljenostima od 35 mm, odnosno 50 mm. U ovom radu induktivnim senzorom je ostvarena detekcija željezne pločice na udaljenosti od 37 mm, aluminijske pločice na udaljenosti od 16 mm i bakrene pločice na udaljenosti od 29 mm, dok predmeti od drveta nisu detektirani. Magnetskim senzorom je uspješno detektiran položaj klipa unutar kućišta. Ultrazvučni senzor HC–SR04 koristi se za mjerenje udaljenosti objekta za razmake do 4 m. Tim senzorom je uspješno izmjerena udaljenost ravne aluminijske ploče od senzora do najviše 390 cm, objekta cilindričnog oblika do 200 cm, a obojene vrećice do 300 cm. Najveća točnost mjerenja udaljenosti od senzora postignuta je za ravnu aluminijsku ploču, a najmanja točnost za cilindrični objekt. Razvojni sustav STM32F429ZI DISCOVERY koristi se za prihvat i obradu podataka sa svih korištenih senzora te za prikaz izmjerenih vrijednosti u stvarnom vremenu na LCD-u. Laboratorijski sustav namijenjen je za upoznavanje s različitim vrstama senzora prisutnosti.