Percepcija objekta pomoću senzora sile dodira : završni rad - Krajačić, Ivona (I. Krajačić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Glavna komponenta ovog rada je prikaz algoritma detekcije ruba objekta temeljenog na Bayesovoj analizi kao jedan od ključnih načela prepoznavanja objekta. Osnovno sredstvo s kojim se postiže realizacija ovog algoritma je senzor dodira TacTip, čije su osnovne komponente i način rada također objašnjeni. TacTip omogućuje dobivanje reprezentne slika, za svaki kut i radijalan pomak r, koji opisuju odnos senzora i ruba objekta, a čija kombinacija definira modele za razvoj i testiranje algoritma detekcije ruba. Slike modela dobivene TacTip-om, neuronskom mrežom su pretvorene u jedinstvene numeričke vrijednosti,koje su pogodne za rad sa razvijenim Python skriptama. Ovakvim nalčinom rada, nepoznat ulaz seta podataka klasificira se u jedan od poznatih modela, tj. kombinacija kuta fi i pomaka r.