Upravljački setovi podataka za upravljanje frekvencijskim pretvaračem SINAMICS S120 : završni rad - Kožarec, Antonio (A. Kožarec, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je frekvencijski pretvarač Siemens SINAMICS S120 i upravljački setovi podataka (CDS). Programskim paketom STARTER parametriran je frekvencijski pretvarač za upravljanje asinkronim motorom. Upravljački setovi podataka su konfigurirani za ručno i automatsko upravljanje. Ručno upravljanje se izvodi preko digitalnih i analognih ulaza dok kod automatskog upravljanja programirljivi logički kontroler (PLC) Siemens SIMATIC S7-1200 referentnu vrijednost brzine vrtnje motora zadaje prema zadanoj sekvenci. U programskom paketu TIA Portal konfiguriran je PLC i napisan kod za izvođenje zadane sekvence. Testiran je rad pogona i analizirani eksperimentalni rezultati.