Implementacija sučelja u Androidu za daljinsko upravljanje robotima : završni rad - Kozlik, Filip (F. Kozlik, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu razmatrana je implementacija bežične komunikacije s robotskim sustavima pomoću Android uređaja. Razmatrane su tri opcije komunikacije (Bluetooth, WIFi, RF). Za sve opcije komunikacije bio je potreban dodatan uređaj/modul na strani robotskog sustava, dok je pri RF komunikaciji bio potreban i modul na strani Android uređaja. U završnom radu opisane se prednosti i mane ove tri opcije bežične komunikacije. Objašnjeno je koja je opcija najbolja ovisno o vrsti posla koju robot treba obavljati.