Edukacijska web-aplikacija s beskontaktnim sučeljima zasnovanim na uređajima Kinect i Leapmotion : diplomski rad - Kovačević, Rino (R. Kovačević, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Beskontaktna sučelja su ona sučelja kojima korisnik komunicira s računalom koristeći svoje geste i pokrete. Uređaji koji su zasnovani na beskontaktnim sučeljima imaju velik inovativni potencijal. Osim za zabavne svrhe mogu se koristiti i u edukacijske svrhe zbog svog pozitivnog djelovanja na motivaciju korisnika. U ovom radu predloženo je programsko rješenje u formi edukacijske web-aplikacije s prirodnim sučeljem. Za beskontaktna sučelja se koriste Kinect i Leap Motion, a za izradu aplikacije su korišteni jezici: HTML5, PHP, CSS i JavaScript. Igre unutar aplikacije temelje se na klasifikaciji geometrijskih likova i nizanju po zadanom uzorku. Rad se sastoji od analize postojećih tehnologija s obzirom na mogućnosti implementacije beskontaktnih sučelja, opisa izrade i implementacije web-aplikacije te analize dobivenog rješenja.