Mrežni prilaz za prikupljanje podataka sa heterogenih IoT-uređaja : završni rad - Mandarić, Katarina (K. Mandarić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada bio je, korištenjem programskog alata Eclipse Kure na uređaju Raspberry Pi, prikupljanje podataka sa senzorskih čvorova korištenjem različitih komunikacijskih tehnologija (XBee, Bluetooth Low Energy, LoRaWAN, WiFi) koje su u sklopu rada i ukratko predstavljene. Nakon dohvaćanja podataka sa senzorskog čvora, podatci su obrađeni i poslani na poslužitelj MQTT protokolom. U radu je opisan rad sa formatom poruka KuraPayload te način kako izbjeći korištenje tog formata radi čitljivosti dolaznih poruka sa poslužitelja.