Izlaganje podataka sustava za lociranje atmosferskih pražnjenja putem web usluga : diplomski rad - Križić, Pavao (P. Križić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog diplomskog rada je izlaganje podataka koji se prikupljaju putem Sustava za lociranje atmosferskih pražnjenja. Prije izrade usluge opisan je model podataka koji se koristi za izlaganje podataka putem usluga. Nakon opisa modela podataka objašnjen je koncept Depedency Injection-a te kako se implementirati unutar C# aplikacije. Također je opisan i Entity Framework kao ORM okvir pomoću kojeg se unutar C# aplikacije može mapirati baze podataka. Opisano je na koji način konfigurirati EF sa Oracle bazom podataka te na koji način pristupiti podacima. Objašnjene su web usluge te što je Web API kao i način na koji konfigurirati Web API projekt unutar Visual Studio-a. Navedene su usluge koje su izložene te opis na koji način ih pozvati te što vraćaju kao odgovor. Opisan je postupak posluživanja Web API aplikacije putem Internet Information Services-a (IIS) . Na samom kraju je opisano jednostavno sučelje koje služi za demonstraciju rezultata koji se dobiju pozivanjem web usluga.